2013. április 9., kedd

Leslie Jób Nielsen

Van úgy, hogy az ember valami nagyon tragikus és morbid dolgot véletlenül összekapcsol az agyában valami viccessel, és akkor kész, az ügy meg van pecsételve. Bárhogy próbálsz a helyzet komolyságára koncentrálni, csak azzal küzdesz, hogy el ne nevesd magad...

Sajnos ez történt velem szegény Jób kapcsán. Pedig nagyon szeretem a könyvet, filozófiailag is izgalmas, igényes, komoly mű, komoly mondanivalóval. Ráadásul a legtragikusabb helyzet, amikor szerencsétlen Jób az felsőbb hatalmak játékszerévé válva elveszít mindent, pont ez ment tönkre az agyamban. Jönnek sorban a szolgák, beszámolnak a tömeges halálesetekről, katasztrófákról, és ahogy Jób könyvében olvassuk: még be sem fejezte az egyik, már megérkezik a másik és mondja... Én meg Jób döbbent arcaként Leslie Nielsent látom magam előtt.

Na jó, most lehet, hogy másoknak is jól elszúrtam ezt a dolgot, de valljuk be őszintén, akármennyire morbid is, de magában a jelenetben azért van egy jó adag fekete humor. Szerintem a szerző szándéka szerint is... A bajok ilyen hirtelen özöne finoman szólva is erősen ironikus.

És hogy Leslie Nielsennél (R.I.P.) maradjunk, erre gondolok:
http://www.youtube.com/watch?v=J2_tJIgfnDA
http://www.youtube.com/watch?v=D19nGdtF-Xk

És persze bocsánatot kérek!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése